tisdag 12 februari 2008

Kaos är granne med Gud?

Det senaste dygnet har varit lite hektiskt. Igår planerade vi för en slapp dag, eftersom lägenhetsletandet var klart. Vi hade en go sovmorgon ända tills det knackade på dörren och managern för vandrarhemmet, Dez, kikade in.

- Why haven’t you moved!?

Så skulle Moa självklart börja argumentera.

- Okey, five days, right? Thuesday to Wednesday. Wednesday to Thursday. Thursday to Friday. Friday to Saturday. Saturday to Sunday… Uuuups.

Vi hade självklart räknat fel på en dag, vilket ledde till ett paniksamtal till vår landlord ifall vi kunde flytta in söndag istället för måndag. Som tur var gick det bra, och två timmar senare hade all vår packning landat i vårt nya hem. Sedan kom katastrof efter katastrof. Först märkte vi att inte varmvattnet funkade. Tack vare Alex, vår tjugofyråriga room-mate, kunde vi efter en timma med glädje ta emot den första varma strålen från kranen. Skönt med en karl i huset. Nästa motgång kom när Alex berättade den trevliga nyheten att vi hade en vattenläcka i badrummet. Jaha, mysigt. När vi bara några minuter efter det insåg att elementen inte var på och inte verkade fungera, slog mitt heta temperament in på riktigt och jag ringde upp vår landlord; som för övrigt heter Jing Yiang, vilket faktiskt är extremt roligt.

- Hi, the heat is not working.

- Oh okey okey…

- We can’t live in an apartment without heat.

- Sure sure. Press button upstairs.

- What button?

- There is button in a room, you press that and heat will work.

- Good, but where exactly is this button we’re talking about?

- Ehm, the guy can press button. (Sexistisk också, självklart).

Det mest irriterande var att Jing Yiang var på världens största fest på grund av det kinesiska nyåret; så där satt vi i en iskall lägenhet medan han tjoade runt med fulla kineser och dansande drakar. Som tur var kunde vi åter dra nytta av testosteronet i huset då Alex till slut hittade den omtalade jävla knappen och värmen började fungera. När basförutsättningarna för ett drägligt leverne väl var uppfyllda kunde vi äntligen börja glädjas åt vårt nya hem, som faktiskt är riktigt fint (efter fyra timmars manisk städning i köket).

Jing Yiang och hans dansande drake.

5 kommentarer:

Anonym sa...

nämen, va tur att ni har en kille i stugan:P saknar dig tjejen... hur löste d sig med vattenläckan då?

här hemma leker livet förutom att ja e sjuk, men som grädde på moset e ja ju du oxå "ledig" från jobbet o kollar greys hela dagarna... ska kanskne inte klaga... än så länge har ja inte tröttnat på det:D

världen e allt bra ibland men ja saknar min favorit, trots att ja mår bra så är d något som fattas...:S
// KOTTEN

Emma sa...

Tro inte för mycket nu Peter... :P

Anonym sa...

haha ja tror ingenting, inte alls så ja menade... varför drar du tanken direkt dit, va d bara för att det var jag som skrev det...
:D/p

Emma sa...

You tell me... Jag saknar dig! Kan du inte ringa någon dag, vill bara höra din röst. Puss på kotten. :P

Anonym sa...

haha klart ja kan... ringde nu men du svara ju inte damen! super säkert som vanligt.../kotten