torsdag 5 mars 2009

Känn sorg för GöteborgSedan jag började jobba (igen) har jag börjat läsa tidningen (igen). Det är faktiskt ganska roligt, varje dag är det något nytt trams som roar en. Som idag. Göteborg ska få sitt eget London Eye.

London Eye var tydligen fantastiskt kritiserat innan det byggdes, och arkitekten hånades grovt i engelsk media. Dock blev hjulet en framgångssaga och drar idag in mer pengar än British Airways.

Vad roligt. Kanske kommer turiststaden (?) Göteborgs egna hjul dra in miljoner till stadskassan. Jag menar, det finns ju så otroligt mycket att se. Hej Masthugget! Hej Linnéstaden! Hej Centrum! Åh, kolla, man ser till och med ända bort till Redbergsplatsen!

Ingenting ont om mitt Göteborg. Fast... näe. Ifall det mot all förmodan skulle fungera, snälla bygg ett par nya klubbar. Lägg på några dansgolv, några barer och några öppettimmar, och hoppas på att Göteborgs invånare kommer över den djupt rotade mentaliteten att klockan tre är det tack och adjö, och istället sadlar om till en värld av kvart-i-sex-ragg.

DET vore något att skriva i tidningen.

Inga kommentarer: