tisdag 21 april 2009

Fuck you, fuck you very very much

Sabina och jag var på Helenas rättegång i morse. Det var längesen jag var så arg. Ett jävla äckel till man (ifall han ens är värd att kallas det) som hon träffade ett tag i somras men dumpade gjorde följande:

- gav henne ett hårt knytnävslag i ansiktet på en bar.
- stack från platsen och cyklade hem till hennes lägenhet där han väntade på att Helena skulle komma hem, det vill säga han planerade det och hade lång tid på sig att tänka över situationen.
- överraskade Helena bakifrån när hon kom hem, slängde ner henne på asfalten, satte sig på hennes armar så hon inte kunde försvara sig, och slog henne med knytnävarna flera gånger i ansiktet samt höll för hennes mun och tog strypgrepp så hon inte kunde andas.
- sa flera gånger att han skulle döda henne, vilket han kanske skulle gjort ifall han inte blev avbruten av en granne.


För det här fick karln fyra månaders fängelse och 27 000 i skadestånd, vilket han säkerligen kommer överklaga. Dessutom kan man tydligen välja att ha fotboja ifall fängelsestraffet är under sex månader, vilket gör att han kan jobba och leva ett nästan helt normalt liv i fyra månader - medan Helena är livrädd dygnet runt.

Det sjukaste var när hans advokat försökte dra ner skadeståndet till 10 000 med motiveringen att det inte var en så kallad kvinnomisshandel i en relation och att kränkningen därför inte är lika stor. Helena sa under misshandeln att hon älskade honom bara för att han skulle sluta. Är inte det kränkning nog för att få det fulla skadeståndet på ynka 40 000? VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ DEN HÄR JÄVLA VÄRLDEN!?

Inga kommentarer: