tisdag 16 februari 2010

Mad, mad world

Jag sitter ensam nere i vardagsrummet och läser GP och DN på nätet. Försöker hänga med någorlunda vad som händer i världen. Eller vad som inte händer. Enligt en undersökning gjord av Ekot framkommer det att var tredje kvinna som jobbar inom svensk teater och film har blivit sexuellt trakasserad. Ulrika Johansson som jobbar hos Diskrimineringsombudsmannen säger följande: Det är jätteallvarligt, för det är en form av direktdiskriminering att bli utsatt för sexuella trakasserier av en överordnad. En arbetsplats där det förekommer sexuella trakasserier i så pass hög utsträckning är ju inte en jämställd arbetsplats och det är ju ett allvarligt problem.

För det första: TACK för att du klargör att det är ett jätteallvarligt problem och att det är diskriminering att bli utsatt för sexuella trakasserier av en överordnad. För de som inte riktigt förstod det. För det andra: TACK för att du gynnar jämställdheten genom att säga att en arbetsplats där det förekommer sexuella trakasserier i så pass hög utsträckning JU inte är en jämställd arbetsplats. För jag menar, ifall det bara händer någon gång ibland, då kan det ju ändå kallas en jämställd arbetsplats. Boys will be boys, vad skall man göra? Men var tredje kvinna! Tja, det är JU faktiskt ett JÄTTEALLVARLIGT problem.

Det är skönt att se att det är klipska människor som arbetar för vår jämställdhet där hemma.

Jag läser även att en vän till många av mina vänner har blivit mördad i Göteborg. Meningslöst, tragiskt och smutsigt. En kniv sticken i sig, tillhörande en pojke med en väldigt felaktig verklighetsuppfattning och en otroligt tvivelaktig framtid. Mångas liv förstörda, och för vad? Det finns människor som påstår att allting händer av en orsak. Hur skulle det överhuvudtaget kunna vara så?

1 kommentar:

Emma sa...

Det som hände Pelle är oförlåtligt. Helt oförlåtligt!! :'/